Zeno Groenewegen

Biografie

Sinds zijn vroege jeugd is Zeno altijd geinteresseerd geweest in media en media techniek. Dat begon met een liefde voor muziek en het presenteren bij een lokale omroep vanaf 12 jarige leeftijd en het maken van video films met een Super 8 en later 2e hands VHS camera.

 

Na de Mavo koos hij voor een richting als ondernemer op een detailhandelschool. Deze opleiding sloot niet aan bij zijn ambitie om media ondernemer te worden met verplichte vakken als warenkennis en etaleren met als gevolg het verlaten van deze opleiding om full time als autodidacte media ondernemer aan de slag te gaan.
 

Toen commerciele radio in Nederlands zijn intrede deed begon Zeno als radio presentator bij de de landelijke radiozender Radio 10 (1988-1992) en later bij De Gouwe Ouwe Zender, een Oldies radiostation onder de vleugels van Sky Radio.

 

Sinds 1991 werk Zeno als zelfstandig media maker in verschillende functies met eigen camera en post-productie faciliteiten voor opdrachtgevers wereldwijd.

 

Als freelancer heeft Zeno gewerkt aan vele corporate video producties, commercial, documentaires en Tv programma's voor internationale producenten en Tv zenders.

 

Een van de hoogtepunten was als crew lid samen te werken met de Amerikaanse filmregisseur James Cameron (Aliens/Titanic/Avatar) in 2023 voor de documentaire serie Mission OceanX voor de BBC en National Geographic.

 

Zeno werkte mee aan diverse internationale documentaires zoals:

 

- Mission OceanX (BBC/National Geographic, 2024)

- Milli Vanilli, 10 million albums, 1 epic lie (Paramount+, 2023)

- Bone Detectives: Britain's Buried Secrets (Channel 4, 2022)

- Crisis in cocaine valley (ViaPlay, 2022)

- Tomb raiders (Smithsonian Tv, 2021)

- Max Beckmann - Ein Reisender (Arte TV, 2022)

 

De onderwijs documentaire ONDER DRUK(T) is zijn 1e zelfstandige documentaire productie.

Zeno werkt o.a voor: